Vers uit de moestuin!

Dit was altijd al onze droom: een eigen moestuin met daarbij een kruidentuin en een boomgaard. En die is er gekomen!
Twaalf jaar geleden zijn we begonnen met een grote moestuin in de Flevopolder. We hebben deze moestuin nog drie jaar met veel liefde en toewijding onderhouden, nadat we ons restaurant openden.
In 2010 zijn wij verhuisd naar de prachtige Beemster, waar we een nog groter stuk land kochten om alle groente en fruit te verbouwen.

Uw gerecht, onze moestuin

Na een prachtige vakantie vijftien jaar geleden in de PĂ©rigord, met een huisje aangrenzend aan een schitterende moestuin, besloten wij met de familie een stukje land te huren in de Flevopolder om zelf een moestuin aan te leggen.
Gartine bestond nog niet en we hadden een overschot aan groenten, fruit en kruiden.
Plannen om een klein lunch restaurant te beginnen waren er wel, nadat Willem en ik jarenlang in diverse restaurants hadden gewerkt.
Een logisch gevolg was, dat we de groenten, fruit en kruiden konden gebruiken voor ons nieuw te openen lunch restaurant.


Het is een enorm succes! Onze gasten waarderen de smaak en tijd die wij in het zaaien en oogsten stoppenDe smaak van gangbare, maar ook vergeten groenten.
En de smaak van al het fruit en de meest uiteenlopende kruiden van daslook tot roomse kervel.
De moestuin in de Flevopolder hebben we na de opening van Gartine nog drie jaar met enorm veel plezier en liefde onderhouden, maar het bleek te intensief, om vijf uur in de ochtend op te staan en om zeven uur in de avond nog naar de Flevopolder te rijden, te oogsten, water te geven en te schoffelen.
Een nieuw avontuur begon met de aankoop van een huis en een mooi stuk grond in De Beemster.
Dit is de plek, waar we nu na negen jaar met enorm veel plezier, elke dag kunnen zaaien, oogsten, bloemen kunnen plukken en een plaats hebben kunnen bieden aan een enorme hoeveelheid insecten, bijen en vlinders.

Een klein paradijsje, waar we onze gasten zoveel mogelijk van willen laten proeven!