Gartine menukaart winter

ONTBIJT 10.00-12.00

 
Croissant met jam gemaakt van fruit uit onze moestuin en roomboter 4.50
Chocoladecake met hazelnoot crème, banaan en anijshoning 7.50
Dikke hangop met witte druiven, geroosterde amandel, boekweit en oranjebloesem honing 6.95
Boeren yoghurt met gepocheerde peer, geroosterde kokos, havervlokken en witte chocolade 7.75
Eggs Benedict met zacht gekookte eitjes (van onze adoptiekippen) ham, saus Hollandaise  9.95
Eggs Benedict met zacht gekookte eitjes (van onze adoptiekippen), oude Goudse kaas, spinazie, saus Hollandaise  9.95
Eggs benedict met zacht gekookte eitjes (van onze adoptiekippen) gerookte zalm, saus Hollandaise 12.25
Roerei met kruiden uit onze kruidentuin op zuurdesem toast met een groene salade ( supll. Bacon 2.5 ) 8.25
Wentelteefjes gemaakt van suikerbrood, geserveerd met karamelstroop, roomboter en blauwe besjes 6.95
Pannenkoekjes met lemoncurd, roomkaas en in amandelsiroop gewelde abrikozen 8.75
Pannenkoekjes met frambozen, lavendelhoning, geroosterde pecannoten en roomboter 9.00
Bagel met kruidenroomkaas, gerookte zalm, doperwtjes en kropsla 9.75
Klein ontbijt met een croissant, toast met roomboter, hartig beleg, huisgemaakte jam van fruit uit onze moestuin en koffie of thee 9.95
   

LUNCH 11.00-17.00 

 
   

Soep gemaakt van ochtend verse oogst uit onze winter moestuin, geserveerd met zuurdesemtoast, mierikswortelroomboter en truffel olie

7.25

Crackers met zachte kaas en boerenkool, bacon en een chutney van sinaasappel en kruidnagel

7.95

Crème van Parmezaanse kaas met langzaam gegaarde prei en zwart komijnzaad, geserveerd met zuurdesemtoast

8.50

Panini al latte ( zijdezacht melkbroodje ) met gesmoorde kerrie-zuurkool en gerookt runderrookvlees

8.75

Gevogelte paté met frosting van braam en rozenwater, geserveerd met abrikozen-notenbrood en een kleine gemengde salade 

9.95

Gerookte Scamorza kaas met knoflook-tijm aardappeltjes en warme zwarte peper roomboter

9.75

Eggs Benedict met zacht gekookte eitjes, bearnaisesaus, kropsla en geroosterd boekweit                                     supll. gerookte zalm 3.5 )

8.75

Zweeds polarbröd met een tartaartje van gerookte zalm en een roomkaas van witte boontjes met lavas 

11.50

Salade met zoetzure spruitjes, geroosterde hazelnoten, komijnenkaas*, selderij en rozemarijndressing geserveerd met zuurdesemtoast en mierikswortel roomboter 

 12.95

 

 
* Product in de Ark van de Smaak van Slowfood slowfood  

HIGH TEA 14.00-17.00

 
Alleen per tafel te bestellen.  
   
Gartine's high tea hartig: p.p 18.95

Soepje van de tuin, twee belegde broodjes, hartig cakeje met een crème van Meikaas en rauwe ham, quiche uit de moestuin en een pot thee

 
Gartine's high tea klassiek: p.p 21.95

Quiche van de tuin, sandwich met hartig beleg, soesje gevuld met tartaartje van gerookte zalm, stukjes taart, cupcake met huisgemaakte jam en dikke room en een pot thee

 
Gartine's high tea groot: p.p 23.95

Soepje van de tuin,soesje gevuld met tartaartje van gerookte zalm, quiche uit de tuin, sandwich met hartig beleg, twee stukjes taart, cupcake, friandise en een pot thee

 
Gartine's high tea luxe : p.p 25.95
Cocktail met lavendellimonade, huisgemaakt sorbet ijs en zwarte bessen, soepje van de tuin, hartig cakeje met een crème van Meikaas en rauwe ham, sandwich met hartig beleg, soesje met zalm, stukjes taart, macaron, friandise en een pot thee   
   

TAART

4.95  
Citroentaart met meringue  
Kastanje taart met vijgen en een koffiefrosting  
Fluwelige chocoladetaart met rozemarijn  
Taart van stoofpeer met honing en kaneel  
Chai cheesecake met een bramenfrosting  
   
   
  • Onze groenten en fruit wordt zo mogelijk uit de grote moestuin betrokken die in eigen beheer is
  • Wij steunen Stichting Adopteer een kip en werken met Biologische eieren
  • We werken met producten van de Ark van de Smaak van Slowfood
 

AMSTERDAM - CENTER -

Taksteeg 7
1012 PB AMSTERDAM

Contact

Telefoon: 020 320 41 32

Openingstijden

Woensdag t/m zaterdag
van 10.00 tot 18.00 uur