Gartine menukaart Herfst

ONTBIJT 10.00-12.00

 
Croissant met jam gemaakt van fruit uit onze moestuin en roomboter 4.00
Chocoladecake met hazelnoot crème, banaan en anijshoning 7.00
Dikke hangop met nectarine, geroosterde amandel, boekweit en oranjebloesem honing 6.50
Boeren yoghurt met gepocheerde peer, geroosterde kokos, havervlokken en witte chocolade 7.50
Eggs Benedict met zacht gekookte eitjes (van onze adoptiekippen) ham, saus Hollandaise  9.50
Eggs Benedict met zacht gekookte eitjes (van onze adoptiekippen), oude Goudse kaas, spinazie, saus Hollandaise  9.50
Eggs benedict met zacht gekookte eitjes (van onze adoptiekippen) gerookte zalm, saus Hollandaise 10.50
Roerei met kruiden uit onze kruidentuin op zuurdesem toast met een groene salade ( supll. Bacon 2 ) 8.00
Wentelteefjes gemaakt van suikerbrood, geserveerd met karamelstroop, roomboter en blauwe besjes 6.50
Pannenkoekjes met lemoncurd, roomkaas en in amandelsiroop gewelde abrikozen 8.50
Pannenkoekjes met frambozen, rozenhoning, geroosterde pecannoten en roomboter 9.00
Bagel met kruidenroomkaas, gerookte zalm, doperwtjes en kropsla 9.50
Klein ontbijt met een croissant, toast met roomboter, hartig beleg, huisgemaakte jam van fruit uit onze moestuin en koffie of thee 9.50
   

LUNCH 11.00-17.00 

 
   

Soep gemaakt van ochtend verse oogst uit onze herfst moestuin, geserveerd met zuurdesemtoast en mierikswortelroomboter

6.75

Gesmoorde knolselderij met ham van het Beemsterlan(t) varken, chutney van vijgen, geserveerd op een zuurdesem baguette

7.95

Blue D’auvergne kaas met rode kool, gewelde rozijntjes en hazelnootdressing, geserveerd met zuurdesemtoast

8.50

Bagel met in knoflook roomboter gebakken portobello paddenstoel, met gerookte paprika Roomkaas, venkelzaad en kropsla

9.50

Crème van gerookte makreel met augurkjes en lavas, geserveerd met zuurdesemtoast en een kleine salade

9.75

Tirools spek met gemarineerde bloemkool, medjoul dadel, en een crème van oude Boeren Oplegkaas*, geserveerd met rogge crackers

8.95

Getoast brioche brood met zacht gekookte eitjes, bearnaisesaus, kropsla en geroosterde boekweit                       ( supll. gerookte zalm 3 )

8.00
Rozemarijn couscous, met geroosterde pompoen, pruimen, olijfolie en oude geitenkaas 10.50
Salade met pastinaak, geroosterde amandel, gerookte spekjes, sesam en komijnzaad, selderijdressing, geserveerd met zuurdesemtoast en mierikswortel roomboter  11.95

 

 
* Product in de Ark van de Smaak van Slowfood slowfood  

HIGH TEA 14.00-17.00

 
Alleen per tafel te bestellen.  
   
Gartine's high tea hartig: p.p 17.50

Soepje van de tuin, twee belegde broodjes, hartig cakeje met een crème van Meikaas en rauwe ham, quiche uit de moestuin en een pot thee

 
Gartine's high tea klassiek: p.p 19.95

Quiche van de tuin, sandwich met hartig beleg, soesje gevuld met tartaartje van gerookte zalm, stukjes taart, cupcake met huisgemaakte jam en dikke room en een pot thee

 
Gartine's high tea groot: p.p 22.50

Soepje van de tuin,soesje gevuld met tartaartje van gerookte zalm, quiche uit de tuin, sandwich met hartig beleg, twee stukjes taart, cupcake, friandise en een pot thee

 
Gartine's high tea luxe : p.p 24,75
Cocktail met lavendellimonade, huisgemaakt sorbet ijs en zwarte bessen, soepje van de tuin, hartig cakeje met een crème van Meikaas en rauwe ham, sandwich met hartig beleg, soesje met zalm, stukjes taart, macaron, friandise en een pot thee   
   

TAART

4.75  
Citroentaart met meringue  
Kastanje taart met vijgen en een koffiefrosting  
Fluwelige chocoladetaart met rozemarijn  
Taart van stoofpeer met honing en kaneel  
Chai cheesecake met een bramenfrosting  
   
   
  • Onze groenten en fruit wordt zo mogelijk uit de grote moestuin betrokken die in eigen beheer is
  • Wij steunen Stichting Adopteer een kip en werken met Biologische eieren
  • We werken met producten van de Ark van de Smaak van Slowfood
 

AMSTERDAM - CENTER -

Taksteeg 7
1012 PB AMSTERDAM

Contact

Telefoon: 020 320 41 32

Openingstijden

Woensdag t/m zaterdag
van 10.00 tot 18.00 uur