Gartine menukaart herfst

ONTBIJT 10.00-12.00

 
Croissant met jam gemaakt van fruit uit onze moestuin en roomboter. 3.75
Kommetje vers fruit. 5.50
Rabarbercompote met mascarpone en geroosterd boekweit. 6.75
Dikke hangop met vanille, gesuikerde gember, walnoot en geroosterde kokos. 6.50
Boerenyoghurt met ananas, venkelzaadjes, pompoenpit en oranjebloesemhoning. 6.50
Soufflé van donkere chocolade met tijmhoning en frambozen.  5.95
Wentelteefjes gemaakt van suikerbrood, geserveerd met karamelstroop, roomboter en een crunch van gedroogde banaan en nootjes. 6.75
Eggs Benedict met zachtgekookte eitjes (van onze adoptiekippen) gebakken ham en saus béarnaise . 9.50
Eggs Benedict met zacht gekookte eitjes (van onze adoptiekippen), Parmezaanse kaas, spinazie en saus béarnaise. 9.50
Eggs benedict met zacht gekookte eitjes (van onze adoptiekippen) gerookte zalm en saus béarnaise. 12.25
Roerei met kruiden uit onze kruidentuin op zuurdesemtoast met een groene salade. ( supll. Bacon 2.5 ) 7.75
Kleine brioche broodjes met roomboter en aardbeitjes. 7.50
Pannenkoekjes met blauwe bessen, karamelstroop, nootjes en roomboter. 7.95
Frans ontbijt met een roombotercroissant, toast met roomboter, hartig beleg, huisgemaakte jam van fruit uit onze moestuin en koffie of thee.   9.50
Groot ontbijt met een roombotercroissant, huisgemaakte jam van fruit uit onze moestuin kommetje boerenyoghurt met nootjes en blauwe bes, gezond sapje van komkommer en kiwi en twee kleine briochebroodjes, speltcracker en beleg. Keuze uit koffie of thee. 14.95
Extra bij te bestellen:  
Toast met jam:  3.75
Zacht gekookt of gebakken eitje: 1.25
Bakje warme pure chocolade: 1.25
Bacon, ham of oude kaas: 2.50
Gerookte zalm: 3.00
   

LUNCH 11.00-17.00 

 
   

Soep gemaakt van ochtend verse oogst uit onze herfst moestuin, geserveerd met zuurdesemtoast, mierikswortelroomboter en truffelolie

6.95

Zuurdesemtoast belegd met pompoenpitkaas, chutney van sinaasappel en bloemkool, geserveerd met een kleine groene salade

7.75

Crème van zachte geitenkaas met Opperdoezer ronde, oregano olie en bacon, geserveerd met een kleine groene salade

7.95

Huisgemaakt gehaktbrood met salie-mayonaise, geserveerd met abrikozen-notenbrood en een kleine groene salade

8.75

Eggs Benedict ( zacht gekookte eitjes van onze adoptiekippen ), met béarnaisesaus, kropsla en peterselie        Parmezaanse kaas of gerookte zalm supll. € 3 

9.50

Blue d’Auvergne met pompoen-wortel jam op zuurdesem baguette geserveerd met een kleine groene salade

8.50

Zacht gegaarde pompoen met Schwarzwälder schinken, kastanjes, geroosterde hazelnoten en een kleine groene salade

8.95

Zacht brioche brood met gerookte paprika roomkaas, gebakken portobello en geserveerd met een kleine groene salade

9.75

Crème van gerookte makreel met in rozemarijn-olie gemarineerde knolselderij, geserveerd met een kleine groene salade en spelt crackers

9.95

Salade met pastinaak, oude Leidse komijnekaas*, dadels, geroosterd venkelzaad, walnoot en rozemarijndressing, geserveerd met zuurdesem toast

 12.95

 

 
* Product in de Ark van de Smaak van Slowfood slowfood  

HIGH TEA 14.00-17.00

 
Alleen per tafel te bestellen.  
   
Gartine's high tea hartig: p.p 17.95

Soepje van de tuin, twee belegde broodjes, hartig cakeje met een crème van Meikaas en rauwe ham, quiche uit de moestuin en een pot thee

 
Gartine's high tea klassiek: p.p 20.95

Quiche van de tuin, sandwich met hartig beleg, soesje gevuld met tartaartje van gerookte makreel, stukjes taart, cupcake met huisgemaakte jam en dikke room en een pot thee

 
Gartine's high tea groot: p.p 23.50

Soepje van de tuin,soesje gevuld met tartaartje van gerookte makreel, quiche uit de tuin, sandwich met hartig beleg, twee stukjes taart, cupcake, friandise en een pot thee

 
Gartine's high tea luxe : p.p 25.50
Cocktail met lavendellimonade, huisgemaakt sorbet ijs en zwarte bessen, soepje van de tuin, hartig cakeje met een crème van Meikaas en rauwe ham, sandwich met hartig beleg, soesje met makreel, stukjes taart, macaron, friandise en een pot thee   
   

TAART

4.95  
Citroentaart met meringue  
Kastanje taart met vijgen en een koffiefrosting  
Fluwelige chocoladetaart met rozemarijn  
Chai cheesecake met een bramenfrosting  
Taart van stoofpeer met honing en kaneel  
Taart met Borgloonse ( België ) appelstroop  
   
  • Onze groenten en fruit wordt zo mogelijk uit de grote moestuin betrokken die in eigen beheer is
  • Wij steunen Stichting Adopteer een kip en werken met Biologische eieren
  • We werken met producten van de Ark van de Smaak van Slowfood
 

AMSTERDAM - CENTER -

Taksteeg 7
1012 PB AMSTERDAM

Contact

Telefoon: 020 320 41 32

Openingstijden

Woensdag t/m zaterdag
van 10.00 tot 18.00 uur