Gartine menukaart Lente 2017

ONTBIJT 10.00-12.00

 
Croissant met jam gemaakt van fruit uit onze moestuin en roomboter 4.00
Spelt crackers met lemon curd, roomkaas en in earl grey thee geweekte rozijntjes 6.50
Boeren yoghurt met mascarpone, muesli, gepofte gierst, gedroogde abrikozen en lindebloesem honing 6.50
Wentelteefjes gemaakt van suikerbrood, geserveerd met maple syrup en geroosterde nootjes 6.00
Eggs Benedict met zacht gekookte eitjes (van onze adoptiekippen) ham, saus Hollandaise en getoast brioche brood 8.50
Eggs Benedict met zacht gekookte eitjes (van onze adoptiekippen), oude Goudse kaas, spinazie, saus Hollandaise en getoast brioche brood 8.50
Eggs benedict met zacht gekookte eitjes (van onze adoptiekippen) gerookte zalm, saus Hollandaise en getoast brioche brood 9.50
Roerei met kruiden uit onze kruidentuin op zuurdesem toast met een groene salade ( supll. Bacon 2 ) 8.50
Klein ontbijt met een croissant, toast met roomboter, huisgemaakte jam van fruit uit onze moestuin en koffie of thee 7.50
Pannenkoekjes met gedroogde moerbei, kaneelsiroop en geroosterde kokos 8.50
Pannenkoekjes met amarene kersen, roomboter en pure chocolade 8.50
   

LUNCH 11.00-17.00 

   

Soep gemaakt van ochtend verse oogst uit onze lente moestuin, geserveerd met zuurdesemtoast en mierikswortelroomboter

6.50

Zuurdesem toast met een spread van Parmezaanse kaas, radijsjes, veldsla en zuring

8.00

Getoast briochebrood met zacht gekookte eitjes, bearnaisesaus, andijvieblad en geroosterde boekweit               ( supll. gerookte zalm 3 )

7.50

Naanbrood belegt met warme gekarameliseerde uien en knoflook, Beemsterlan ( t ) ham en frisse yoghurt met pimpernel en bieslook

8.50

Hartige soes gevuld met een crème van gerookte forel, verse tuinkruiden en een groene salade

9.50

Groene salade met jong blad spinazie, verse tuinkruiden, bacon, Edammer komijnekaas*, gepofte gierst en dressing van selderij en brandnetelblad

12.50

Abrikozen- hazelnoot croque monsieur met Beemster vlaskaas en een chutney van lente-uitjes en daslookblad

7.00
Zweeds polar bröd met lamsham, groene asperges, kropsla, jong wortelloof en lavas roomkaas 9.00
   

* Product in de Ark van de Smaak van Slowfood

 
   

HIGH TEA 14.00-17.00

 
Alleen per tafel te bestellen.  
   
Gartine's high tea hartig: p.p 17.50

Soepje van de tuin, twee belegde broodjes, hartig cakeje met een crème van Meikaas en rauwe ham, quiche uit de moestuin en een pot thee

 
Gartine's high tea klassiek: p.p 19.95

Quiche van de tuin, sandwich met hartig beleg, soesje gevuld met tartaartje van gerookte zalm, stukjes taart, cupcake met huisgemaakte jam en dikke room en een pot thee

 
Gartine's high tea groot: p.p 22.50

Soepje van de tuin,soesje gevuld met tartaartje van gerookte zalm, quiche uit de tuin, sandwich met hartig beleg, twee stukjes taart, cupcake, friandise en een pot thee

 
Gartine's high tea luxe : p.p 24,75
Cocktail met lavendellimonade, huisgemaakt sorbet ijs en zwarte bessen, soepje van de tuin, hartig cakeje met een crème van Meikaas en rauwe ham, sandwich met hartig beleg, soesje met gerookte makreel, stukjes taart, macaron, friandise en een pot thee  
   

TAART

4.50  
Limoentaart met meringue  
Fluwelige chocoladetaart met gedroogde dadels  
Witte chocolade cheesecake met amarene frosting  
Yoghurt kokostaart met ananas  
Mississippi mud cake met een crème van frambozen  
 
  • Onze groenten en fruit wordt zo mogelijk uit de grote moestuin betrokken die in eigen beheer is
  • Wij steunen Stichting Adopteer een kip en werken met Biologische eieren
  • We werken met producten van de Ark van de Smaak van Slowfood

AMSTERDAM - CENTER -

Taksteeg 7
1012 PB AMSTERDAM

Contact

Telefoon: 020 320 41 32

Openingstijden

vanaf 1 januari 2017
Woensdag t/m zaterdag
van 10.00 tot 18.00 uur