Gartine menukaart Herfst 2017

ONTBIJT 10.00-12.00

 
Croissant met jam gemaakt van fruit uit onze moestuin en roomboter 4.00
Spelt crackers met lemon curd, roomkaas en in earl grey thee geweekte rozijntjes 6.50
Boeren yoghurt met mascarpone, muesli, gepofte gierst, gedroogde abrikozen en lindebloesem honing 6.50
Wentelteefjes gemaakt van suikerbrood, geserveerd met maple syrup en geroosterde nootjes 6.00
Eggs Benedict met zacht gekookte eitjes (van onze adoptiekippen) ham, saus Hollandaise en getoast brioche brood 8.50
Eggs Benedict met zacht gekookte eitjes (van onze adoptiekippen), oude Goudse kaas, spinazie, saus Hollandaise en getoast brioche brood 8.50
Eggs benedict met zacht gekookte eitjes (van onze adoptiekippen) gerookte zalm, saus Hollandaise en getoast brioche brood 9.50
Roerei met kruiden uit onze kruidentuin op zuurdesem toast met een groene salade ( supll. Bacon 2 ) 8.50
Klein ontbijt met een croissant, toast met roomboter, huisgemaakte jam van fruit uit onze moestuin en koffie of thee 7.50
Pannenkoekjes met gedroogde moerbei, kaneelsiroop en geroosterde kokos 8.50
Pannenkoekjes met amarene kersen, roomboter en pure chocolade 8.50
   

LUNCH 11.00-17.00 

   

Soep gemaakt van ochtend verse oogst uit onze herfst moestuin, geserveerd met zuurdesemtoast en mierikswortelroomboter

6.50

Gevogelte paté met een chutney van cranberries en kaneel, geserveerd met noten-abrikozen toast en een kleine groene salade

8.75

Getoast briochebrood met zacht gekookte eitjes, bearnaisesaus, spinazie en geroosterde boekweit                      ( supll. gerookte zalm 3 )

7.50

Cakeje van geroosterde pompoen en salie met spread van kastanjes, Parmezaan, chai vinaigrette en een kleine groene salade

8.25

Tartaartje van gerookte zalm met in rozemarijn vinaigrette gemarineerde savooiekool, zuurdesem toast, truffel mayonaise en een kleine groene salade 9.50
   

Salade met zoet zure steranijs bietjes, oude komijnekaas*, geroosterd boekweit en een dressing van gedroogde oregano

11.50

Hartige soes gevuld met blue d‘Auvergne, stoofpeertje, geroosterde maanzaadolie en een kleine groene salade

7.75
Pannenkoekjes met een crème van knolselderij, portobello, gerookt spek, hazelnootolie, geroosterd karwijzaad en een kleine groene salade 9.25
   

* Product in de Ark van de Smaak van Slowfood

 
   

HIGH TEA 14.00-17.00

 
Alleen per tafel te bestellen.  
   
Gartine's high tea hartig: p.p 17.50

Soepje van de tuin, twee belegde broodjes, hartig cakeje met een crème van Meikaas en rauwe ham, quiche uit de moestuin en een pot thee

 
Gartine's high tea klassiek: p.p 19.95

Quiche van de tuin, sandwich met hartig beleg, soesje gevuld met tartaartje van gerookte zalm, stukjes taart, cupcake met huisgemaakte jam en dikke room en een pot thee

 
Gartine's high tea groot: p.p 22.50

Soepje van de tuin,soesje gevuld met tartaartje van gerookte zalm, quiche uit de tuin, sandwich met hartig beleg, twee stukjes taart, cupcake, friandise en een pot thee

 
Gartine's high tea luxe : p.p 24,75
Cocktail met lavendellimonade, huisgemaakt sorbet ijs en zwarte bessen, soepje van de tuin, hartig cakeje met een crème van Meikaas en rauwe ham, sandwich met hartig beleg, soesje met zalm, stukjes taart, macaron, friandise en een pot thee   
   

TAART

4.50  
Citroentaart met meringue  
Taart met Borgloonse appelstroop  
Fluwelige chocoladetaart met gedroogde vijgen  
Cheesecake met chai kruiden  
Taart met stoofpeer en gember  
Mississippi mud cake met een kastanje frosting
 
  • Onze groenten en fruit wordt zo mogelijk uit de grote moestuin betrokken die in eigen beheer is
  • Wij steunen Stichting Adopteer een kip en werken met Biologische eieren
  • We werken met producten van de Ark van de Smaak van Slowfood

AMSTERDAM - CENTER -

Taksteeg 7
1012 PB AMSTERDAM

Contact

Telefoon: 020 320 41 32

Openingstijden

Woensdag t/m zaterdag
van 10.00 tot 18.00 uur